vineri, 18 septembrie 2009

Virusi si virusuri

Azi de dimineata in reluare il aud pe Mircea Badea ca isi poarta masina de tuns cu el la frizerie de teama sa nu ia virusi. "simplu, nu? "
Imediat am inteles ca mogulu' i-a implantat un Quade Core si la si softat cu Windows (este de inteles acum "subordonarea" lui  orbeasca, nu ca ar avea dreptate) si ca este primul cyborg care umbla liber prin Bucuresti.
Din fericire nu este asa.
Dupa aceasta intruducere, tin sa amintesc ca virusi si virusuri sunt doua notiuni distincte, si ca exista persoane cu prestanta care fac aceasta confuzie, si mai jos am sa le si explic.
VÍRUS, virusuri, s.n. Agent patogen, invizibil cu microscopul obișnuit, care se reproduce numai în interiorul celulelor vii și provoacă diverse boli infecțioase; p. ext. toxina acestui agent. ♦ Fig. Sursă a unui rău moral. [Pl. și: (m.) viruși]. – Din fr., lat. virus. 
Sursa: DEX '98 |

VÍRUSviruși, s.m. ~ 2. (Inform.) Program care se autocopiază pe un calculator, fără știrea utilizatorului, infectând părți din sistemul de operare sau alte programe executabile. Folosit adesea în sintagma virus informatic

Ahhh... IT istul din mine ce bine se simnte..

...ma semnez, imi este sila, dar ma adaptez ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu