miercuri, 16 septembrie 2009

Da, da, da !!!!! Legea invatamantului !

Vreau sa precizez inca de la inceput ca acest post reprezinta punctul meu de vedere, format doar dupa discursul celui mai mare pitic din tara !
" Da, da, da, da, da DAAAAA ! " - Mircea Badea
Am avut si eu o reactie izvorata din adancul sufletului la fel ca cele ale celui citat mai sus! Daca nu se mai poate face educatie cu instaurarea fricii la clasa (generatii intregi incepand cu generatia mamei si terminand cu generatii mai mici ca mine au fost educate de cel putin de 2 profesori care instaurau frica la clasa), cu rezultate vizibile, si aici aduc exemplu pe cel care a ramas carutas in satul natal, era capabil sa treaca orice examen de admitere la scoala profesionala la materia numita matematica, ATUNCI macar o data la 2-3 ani sa se scape de jigodiile de profesori care NU FAC NIMIC LA CLASA, si aici am sa nominalizez 2 profesori : O tentativa de profesor, capabil ca om dar JIGODIE CA SI PROFESOR pe numele sau Ionescu, profesor de Matematica in liceul Dimitrie Bolintineanu din Bolintin Vale. Venea la clasa, nemernicul (daca as fii parinte, cred ca "l-as convinge" sa se lase de meserie) se aseza pe scaun, punea un exercitiu (de asa natura incat sa nu fie nimeni capabil sa il rezolve, nici chiar cei cu care facea meditatii) pe tabla si rula de 2 ori toata clasa pe la tabla, FARA SA NU FACA SAU SA SPUNA NIMIC. Se termina ora, ne informa ca el este disponibil pentru ore suplimentare de meditatii contra cost si pleca. NU EXAGEREZ, timp de 4 ani in asta au constat orele noastre de matematica, clasa de informatica de altfel,  la fel procedeaza si acum. UN NENOROCIT !
Doamna asa zis profesor, exemplu nr.2, pe numele ei Minodora, o proasta care dupa o facultate terminata nu era in stare sa duca la capat un program in Pascal (mediu de programare expirat, fara aplicatii practice, pentru uz didactic). Imi veti reprosa ca nu am cum sa-mi denigrez fosta profesoara de informatica, eu actual specialist si antreprenor in IT. M-a adus in stare sa nu mai invat cea mai draga materie mie, cat timp mi-a fost profesor.



Ce stiu am invatat singur, ea a fost data afara de la ore in urale de huiduieli dupa subsemnatul si alti doi colegi mai buni ca mine i-au aratat cat este de proasta, proasta. Inca isi permite sa strice alte generatii ! Cred ca singura sansa a invatamantului romanesc ar fii sa scape de acest balast, acesti profesori de ocazie, fara nici o tragere de inima, aceste gunoaie de asa zisi profesori, fara vocatie, sau prea nemernici. Pacat de cei 10 % dintre profesori care au si vocatie si constiinta si de alti 10 % care au constiinta si isi fac meseria cum trebuie! As fii cel mai fericit daca DOAR cuantificarea muncii unui profesor, plata si mentinerea  lui in sistem in functie de realizari, ar fii singurele efecte practice in urma acestei legi!

P.S.
"Cu dedicatie, o uitai pe una care este ea zdreanta,  profesoarA intamplator de limba romana, o distrugatoare de elevi, un deseu,   care inca tine cu dintii de catedra care i-a adus FOLOASE NECUVENITE si MITA o viata intreaga, pensionara fiind  ! De cel putin 5 ori in cei patru ani de liceu a luat numai de la mine bunuri evaluate la peste 2 salarii la acea vreme, eu fiind unu cu parinti mai indaratnici la "parandarat", ei necunoscand aceste mici detalii :), insa parintii lui Nicusor lunar trebuia sa sara la cap ! Da, da, da tocamai 'vam' povestit de  un personaj numit Manolache, 'profesoara' de romana in Bolintin Vale.
Inchei 'intro' nota optimista si amintesc si 3 dascali in adevaratul sens al cuvantului : Mihaela Enache - Fizica, Catalin - Informatica, dsoara. Batanu - ex. profesor de Franceza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu